Informatie

Wat is een expertise-onderzoek? Een expertise-onderzoek is een uitgebreid medisch specialistisch onderzoek en analyse voor een bepaald doel. Bijvoorbeeld; vaststelling van het lichamelijke letsel en de blijvende gevolgen daarvan door een aanrijding op de fiets. Een expertise-onderzoek begint met een goede voorbereiding; dit is de vraagstelling op papier door de aanvragers. Met de aanvraag worden veelal (met uw toestemming) de relevante medische gegevens meegestuurd of u machtigt Amsterdam Expertises voor het opvragen van medische informatie bij uw zorgverleners. Bij medische aansprakelijkheidszaken gaat het veelal om een gedegen dossierstudie, eventueel aangevuld met telefonische gesprekken (of via beeldbellen).

Uit welke onderdelen bestaat een expertise-onderzoek op locatie? Een expertise-onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen: een kennismaking met uitleg, het vraaggesprek (waarin u uitgebreid kunt vertellen over de gebeurtenissen en over uw klachten), een volledig lichamelijk onderzoek en veelal aanvullende beeldvormende onderzoeken (röntgen- of MRI-onderzoek). De duur van een expertise-onderzoek varieert omdat de zwaarte van het expertise-onderzoek afhangt van een aantal factoren, gemiddeld een uur per onderzoek (exclusief de tijd die nodig is voor beeldvormende onderzoeken).

Waar vinden de onderzoeken plaats? Amsterdam Expertises voert zijn expertise-onderzoeken uit op de locatie ACIBADEM International Medical Center te Amsterdam. Deze locatie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Let op: er is geen gratis parkeergelegenheid voor auto’s. Er is meestal voldoende parkeergelegenheid in de omgeving (bijv. op straat) tegen betaling.

Mag ik iemand meenemen? Jazeker, u mag iemand meenemen naar Amsterdam. In de onderzoekskamer mogen er maximaal drie personen in totaal gelijktijdig aanwezig zijn (de arts-onderzoeker, de betrokkene en een derde persoon).

Welke zaken neem ik mee naar de afspraak? Neem altijd een geldig legitimatie-bewijs mee, uw brief met de afspraak en een overzicht van de medicatie die u gebruikt (indien van toepassing). Ook is het verstandig om iets te eten en te drinken mee te nemen omdat het onderzoek enige tijd in beslag neemt.